Zahuktava se berba višanja
26. juna 2015.
Dodeljene Vidovdanske povelje u Kondželju
29. juna 2015.
Prikaži sve

Nagrađeni najbolji učenici


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Djaci%20prijem%201 Djaci%20prijem%202

Opština Prokuplje dodelila je knjige đacima generacije,dobitnicima Vukovih diploma i đacima koji su se istakli na republičkim takmičenjima,kao i pohvalnice onima koji su na njima učestvovali. Prijem najboljih đaka osnovnih i srednjih škola otvorila je većnica za obrazovanje Maja Ranđelović,koja je istakla da je Opština Prokuplje ove godine po prvi put na ovakav način uvažila najbolje učenike,kao i da će ih i narednih godina podržavati i motivisati za postizanje najvećih rezultata.

Svečanosti,koja je započela intoniranjem himne u izvođenju hora Gimnazije,nagrađenog drugom nagradom na republičkom takmičenju,prisustvovali su predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,koji je i uručio nagrade najboljim đacima,zamenik predsednika Ilija Đedović,većnici Milica Erić,Maja Ranđelović,Milan Aranđelović,Maja Bašić,Aleksandra Nikolić i Ljubiša Blagotić,direktori i nastavnici osnovnih i srednjih škola,kao i roditelji najboljih prokupačkih učenika.

Djaci%20prijem%206 Djaci%20prijem%203

– Zaista su retke prilike u ovoj našoj svakodnevici da se susrećemo sa uspehom,da čestitamo najboljima i da se sa njima družimo. Zbog toga je ovaj današnji dan poseban. Vi ste najbolji đaci,nosioci diplome tvorca naše azbuke,nosioci pobedničkih mesta na republičkim takmičenjima znanja. To znači da je ispred mene umna i fizička snaga,znanje i umeće,naša budućnost. Smatram da je moja obaveza da uvek ističem najbolje i da njih uzimam za primer,a to ste vi. Zato mi je zadovoljstvo da danas,na kraju školske godine,pohvaljujem baš vas i izdvajam kao primer. Hoću da istaknem, da u ovoj sredini uzor moraju da budu najbolji đaci i najbolji sportisti. Naravno da zasluge za vaš uspeh imaju i vaši roditelji i vaši profesori,koji su uspeli da vaše sposobnosti usmere ka pravim vrednostima. Posebno se obraćam vašim roditeljima,koji treba da budu ponosni na vas što ste najbolji i to je njihov najveći životni uspeh. Ne sumnjam da ćete takvi i vi sutra biti,da ćete biti vrhunski đaci,studenti,profesionalci u svom poslu i uspešni roditelji,rekao je predsednik Paunović obraćajući se najboljim đacima.

Đaci generacije Mia Spasić,Ana Vilimonović,Milica Marjanović,Iva Ilić,Saša Radosavljević,Anita Banjaš,Milena Živković,Stefan Sretenović,Miljan Stamenković,Katarina Petrović i Filip Stojanović,dobili su knjigu sa sabranim svim romanima Ive Andrića.

Nosiocima Vukovih diploma,ukupno 92 učenika,uručen je „Savremeni leksikon stranih reči“,dok su „Ruski klasici“ dodeljeni đacima koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta. Opština Prokuplje je,takođe,obezbedila knjige za sve odlikaše 4. i 8. razreda osnovnih škola i završnih razreda srednjih škola,kojih je ukupno 690. Knjige će biti uručene na Vidovdan u školama.

Nakon uručenja nagrada,za najbolje učenike i goste priređen je koktel u restoranu „Olimpik rezidens“. 

Djaci%20prijem%205 Djaci%20prijem%204

Veličina slova: