Одржана 14. седница Скупштине општине Прокупље
6. новембра 2013.
Општинској управи додељени сертификати
14. новембра 2013.
Прикажи све

Награђени ученици из Фонда за таленте


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Фонд за финансирање талената Општине Прокупље наградио је најбоље ученике основних и средњих школа,који су то потврдили и на републичким такмичења.

У згради Општине Прокупље,њима у част приређен је пријем,када су им уручене награде за велике успехе,које су постигли у школској 2012/13. години,проносећи тако име свог града у целој Србији.

Председник Управног одбора овог Фонда пожелео је награђеној деци и да као студенти и постдипломци примају награде.

DSC_0769

Ученици који су освојили прво место на републичким такмичењима награђени су са по 30.000 динара,другопласирани са по 20.000,а трећепласирани са по 10.000 динара.

Међу награђеним ученицима од Фонда за таленте Општине Прокупље,за освојено прво место нашли су се Денис Сушица из Музичке школе „Корнелије Станковић“ на такмичењу музичких и балетских школа Србије и Анастасија Стојановић из ОШ „9. октобар“ на првенству Србије у тенису. Првом наградом Фонда награђени су и Драмски студио Гимназије – Александра Ђорђевић,као и хор прокупачке Гимназије због изузетних резултата на такмичењу хорова гимназија,средњих стручних школа и средњих музичких школа Србије.

DSC_0781

Награду од 20.000 динара добили су екипа малог фудбала ОШ „Татко“ за друго место на првенству Србије у малом фудбалу,екипа Медицинске школе „Др Алекса Савић“ за освојено друго место не 17. Републичком такмичењу медицинских школа Србије у пружању прве помоћи и Андреја Петковић из ОШ „Ћићко“ за постигнуте резултате на првенству Србије у тенису.

Као трећенаграђени од овог Фонда са по 10.000 динара овога пута били су Александра Церовина,  за одличан успех и треће место на књижевној олимпијади у Сремским Карловцима и екипа Медицинске школе „Др Алекса Савић“ за исти резултат на 17. Републичком такмичењу медицинских школа Србије у реалистичком приказу повреда обољења и стања.

Новчане награде,у укупном износу од 200.000,за ученике прокупачких основних и средњих школа обезбедила је и ове године Општина Прокупље.

DSC_0792

 

Величина слова: