Vremenske (ne) prilike odlažu prolećnu setvu
6. aprila 2015.
Gostujuća predstava u bioskopu Toplica
8. aprila 2015.
Prikaži sve

Najmlađi planinari osvojili pešačke staze


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Planinarsko-skijaški klub „Toplica“ i škola sporta „Tigrići“ iz Prokuplja organizovali su  pešačku turu za najmlađe planinare.

Ova akcija okupila je 28 učenika od prvog do četvrtog razreda,a među najmlađim učesnicima bilo je mlađe dece koja su prve planinarske korake savladali u pratnji svojih roditelja.

–  Pešačke staze na Hisaru i Sokolici,u dužini od 8 kilometara uspeli smo da savladamo za 4 sata.  Bila je to prilika da najmlađi planinari savladaju prvu stazu „Topličke transferzale“,na Hisaru ,gde  je svaki učesnik dobio Transverzalski dnevnik sa pečatom,rekao je predsednik Planinarsko-skijaškog kluba „Toplica“ Darko Žarić .

Zahvaljujući angažovanju trenera škole sporta Predraga Marinkovića,akcija je organizovana s ciljem da  najmlađi upoznaju obeležene pešačke staze,prirodne lepote svoga kraja ,kao i da nauče orjentaciju u prostoru pomoću kompasa.

Prema rečima Žarića,ovo je jedna od niza akcija za najmlađe ljubitelje prirode i planina,u narednom periodu predviđen je obilazak  prokupačkih brda  i Rastovničkog jezera.

Veličina slova: