Спортски викенд
31. октобра 2014.
Предавање за раднике Библиотеке
4. новембра 2014.
Прикажи све

Највише се траже трактори


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fruits%20berries Vladan%20Markovic

На конкурсу,који је пре месец дана расписао „Fruits Berries“, до сада се пријавило 20 пољопривредника са територије општине Прокупље. Конкурс спроводи данска влада у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине и намењен је за производњу и прераду вишње,трешње,шљиве,јагоде,малине,купине и боровнице на југу Србије.

– Од 1. септембра до 31. октобра поднесено је 20 захтева за куповину маханизације и опреме намењене за рад у воћњацима,рекао је координатор „Fruits Beriies“ за општину Прокупље и додао да је интересовање за куповину трактора највеће.

По речима координатора пољопривредници,осим пољопривредне механизације и опреме,могу да конкуришу и за накнаду трошкова за куповину садница воћа,куповину опреме за хладњаче и сушаре,система за наводњавање и друге опреме.

Марковић наглашава да се на конкурс могу јавити носиоци камерцијалних породичних пољопривредних газдинстава у активном статусу,предузетници и земљорадничке задруге са најмање 10 чланова задруге.

– Конкурс за коришћење подстицаја развоја воћарске производње траје до 31. децембра ове године. Заинтересовани пољопривредници све информације могу добити у канцеларији која се налази на Високој пољопривредно прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу,изјавио је координатор. 

Величина слова: