Помоћ Срба са Космета
15. септембра 2014.
Реализован још један пројекат
17. септембра 2014.
Прикажи све

Након анализе давали стручне савете


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

analiza-zemljita analiza%202

Од марта до 1. септембра ове године,запослени у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПСС),од 381 регистрованог активног пољопривредног домаћинства у четири општине Топличког округа узели су 2.959 узорака земљишта за анализу. На територији општине Прокупље анализа земљишта узета је од 91 регистрованог пољопривредног газдинства.

– Након добијених резултата анализе земљишта,пољопривредницима смо давали стручне савете како да побољшају састав земљишта ради добијања бољег и квалитетнијег рода. Ти савети су се првенствено односили на састав и количину минералних ђубрива који треба да се користе на обрадивим површинама,рекао је саветодавац у ПСС Миљан Милојић.

По његовим речима анализа земљишта за пољопривреднике била је бесплатна,односно те анализе овлашћеним лабораторијама плаћало је Министарство пољопривреде и заштите животне средине. 

– Без анализе земљишта ни један пољопривредник није могао да конкурише за подстицајна средства намењена за куповину пољопривредних и других машина и опреме,рекао је Милојић. 

Величина слова: