Izložba posvećena prokupačkom sportu
20. decembra 2017.
Uspešna godina za Dom učenika
22. decembra 2017.
Prikaži sve

Nedelja bogata kulturom

Prokupačke ustanove kulture su za ovu nedelju za svoje posetioce pripremile bogat i sadržajan program.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ održan je Deveti filozofski skup, na kome su eminentni profesori sa Filozofskog fakulteta iz Niša i Beograda govorili na temu „Sloboda i obrazovanje“.

Večeras u 19 sati, Narodni muzej Toplice će u galeriji „Boža Ilić“ biti domaćin Film klubu Prokuplje.Tom prilikom zainteresovana publika će moći da pogleda projekciju dokumentarnog filma „100 godina od Topličkog ustanka“, koji je snimio Film klub Prokuplje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.

U saradnji sa Sportskim savezom Opštine Prokuplje, Muzej je pripremio i izložbu fotografija i predmeta kojom će obeležiti 130 godina od osnivanja prvog sportskog kluba u Prokuplju. Izložba će biti otvorena u petak u 12 sati u galeriji „Boža Ilić“ i sigurno će zainteresovati sve poštovaoce prokupačkog sporta. Autori izložbe su viši kustos u Narodnom muzeju Toplice Darko Žarić i  tehnički sekretar  Sportskog saveza Opštine Prokuplje Božidar Jović. 

Istog dana u 19 sati, talentovani prokupački osnovci i srednjoškolci predstaviće svojim sugrađanima najbolje scenske programe, koje su najpre prikazali svojim drugarima u školi. Direktorka Doma kulture, koji je organizator revije, Tijana Petrović  kaže da je ovo prvi put da se organizuje ovakva jedna manifestacija i da je ona veoma važna, jer će nadarena deca svoj talenat za glumu, recitovanje i pevanje, moći da prikažu široj javnosti. 

film%20klub%20plakat(1)

 

 

Veličina slova: