Izložba posvećena prokupačkom sportu
20. decembra 2017.
Uspešna godina za Dom učenika
22. decembra 2017.
Prikaži sve

Nedelja bogata kulturom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Prokupačke ustanove kulture su za ovu nedelju za svoje posetioce pripremile bogat i sadržajan program.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ održan je Deveti filozofski skup, na kome su eminentni profesori sa Filozofskog fakulteta iz Niša i Beograda govorili na temu „Sloboda i obrazovanje“.

Večeras u 19 sati, Narodni muzej Toplice će u galeriji „Boža Ilić“ biti domaćin Film klubu Prokuplje.Tom prilikom zainteresovana publika će moći da pogleda projekciju dokumentarnog filma „100 godina od Topličkog ustanka“, koji je snimio Film klub Prokuplje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.

U saradnji sa Sportskim savezom Opštine Prokuplje, Muzej je pripremio i izložbu fotografija i predmeta kojom će obeležiti 130 godina od osnivanja prvog sportskog kluba u Prokuplju. Izložba će biti otvorena u petak u 12 sati u galeriji „Boža Ilić“ i sigurno će zainteresovati sve poštovaoce prokupačkog sporta. Autori izložbe su viši kustos u Narodnom muzeju Toplice Darko Žarić i  tehnički sekretar  Sportskog saveza Opštine Prokuplje Božidar Jović. 

Istog dana u 19 sati, talentovani prokupački osnovci i srednjoškolci predstaviće svojim sugrađanima najbolje scenske programe, koje su najpre prikazali svojim drugarima u školi. Direktorka Doma kulture, koji je organizator revije, Tijana Petrović  kaže da je ovo prvi put da se organizuje ovakva jedna manifestacija i da je ona veoma važna, jer će nadarena deca svoj talenat za glumu, recitovanje i pevanje, moći da prikažu široj javnosti. 

film%20klub%20plakat(1)

 

 

Veličina slova: