Изложба посвећена прокупачком спорту
20. децембра 2017.
Успешна годинa за Дом ученика
22. децембра 2017.
Прикажи све

Недеља богата културом


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Прокупачке установе културе су за ову недељу за своје посетиоце припремиле богат и садржајан програм.

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ одржан је Девети филозофски скуп, на коме су еминентни професори са Филозофског факултета из Ниша и Београда говорили на тему „Слобода и образовање“.

Вечерас у 19 сати, Народни музеј Топлице ће у галерији „Божа Илић“ бити домаћин Филм клубу Прокупље.Том приликом заинтересована публика ће моћи да погледа пројекцију документарног филма „100 година од Топличког устанка“, који је снимио Филм клуб Прокупље у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије.

У сарадњи са Спортским савезом Општине Прокупље, Музеј је припремио и изложбу фотографија и предмета којом ће обележити 130 година од оснивања првог спортског клуба у Прокупљу. Изложба ће бити отворена у петак у 12 сати у галерији „Божа Илић“ и сигурно ће заинтересовати све поштоваоце прокупачког спорта. Аутори изложбе су виши кустос у Народном музеју Топлице Дарко Жарић и  технички секретар  Спортског савеза Општине Прокупље Божидар Јовић. 

Истог дана у 19 сати, талентовани прокупачки основци и средњошколци представиће својим суграђанима најбоље сценске програме, које су најпре приказали својим другарима у школи. Директорка Дома културе, који је организатор ревије, Тијана Петровић  каже да је ово први пут да се организује оваква једна манифестација и да је она веома важна, јер ће надарена деца свој таленат за глуму, рецитовање и певање, моћи да прикажу широј јавности. 

film%20klub%20plakat(1)

 

 

Величина слова: