Бесплатне саднице за јесењу садњу
14. септембра 2016.
Најновији филмски хитови у Прокупљу
16. септембра 2016.
Прикажи све

Недеља борбе против туберкулозе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

borba%20protiv%20tub_

Поводом обележавање Недеље борбе против туберкулозе и плућних болести,у холу прокупачког Дому здравља постављен је видео-бим са презентацијом коју је припремила спец.смс. Весна Ахмић.

Према речима портпарола Дома здравља Прокупље,психолога Марије Стошић,циљ презентације је едукација становништва  о овој болести која  не припада само прошлости,као и упознавање са превентивним мерама,раном откривању и  лечењу туберкулозе.

Према подацима Одељења пнеумофизиологије Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу,у 2013. години регистровано је 6 новооболелих од туберкулозе,  у 2014. години осморо,док је 2015.  регистровано 7 новооболелих становника.

Недеља борбе против туберкулозе и плућних болести,трећа недеља септембра према Националном и Међународном календару здравља,прилика је да се подсетимо туберкулозе јер она не припада само прошлости,како се можда верује.

То је заразна болест од које се некада масовно обољевало и умирало,али која поново има глобалан тренд пораста у нашем времену бришући границе између економски неразвијених и развијених држава.

Изградити здрав начин живота и неговати навике које су у корист здравља,то је основни циљ на путу  за смањење обољевања и умирања од болести  на чији  настанак је могуће утицати. 

Величина слова: