Отпис камате и рате за порески дуг
24. маја 2016.
Одржана трибина о вршњачком насиљу
26. маја 2016.
Прикажи све

Нема места у азилу за псе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 psi%20lutalice

Због попуњености капацитета у азилу за псе луталице у Драгуши,хорде изгладнелих паса луталица поново харају градским улицама.

Надлежни у ЈКП "Хаммеум"“ кажу да  су радници службе „ЗОО хигијена“ свакодневно на терену,обилазе места где се окупљају пси луталице,али да је акција хватања  тренутно обустављена због немогућности смештања у азил.

– Хватање паса луталица са градских улица је редовна активност наше службе,тако да се надамо да ће се убрзо створити услови у азилу за прихват луталица,казала је Јасмина Миленковић,шеф  одсека „Зеленила“ у чијем саставу ради ова служба.

Према њеним речима,ухваћени пси се у азилу подвргавају третману ,вакцинишу и поново враћају на улице.

Грађани су због овакве ситуације узнемирени,јер изгладнели пси постају агресивни,међусобно се нападају и представљају велику опасност,нарочито у раним јутарњим сатима у најпрометнијим деловима града.

Тако је последњих дана било више пријава грађана који су нападнути од изгладнелих паса,а било је случаја да је хорда напала и растргла једног пса усред дана наочиглед узнемирених грађана.

 

Величина слова: