Пакети за пензионере у другој половини фебруара
1. фебруара 2017.
Међу адолесцентима све више пушача
3. фебруара 2017.
Прикажи све

Нема повећања цена за изношење смећа

predsednik%20simonovic

 Председник  Општине Прокупље Александар Симоновић изјавио је да Општинско веће Општине Прокупље није одобрило повећање цена услуга  Компаније  „Porr  Werner –Weber“ doo Прокупље.

-Једногласно је одлучено да никакво повећање цена  није могуће,јер би то било додатни удар на буџет грађана Прокупља и привреднике .  Компанија „Porr Werner-Weber  нам је упутила захтев за повећање цена услуга изношења смећа за 7,9%,са образложењем да је то потребно због повећања цена горива. Међутим, у периоду када је цена горива била нижа,руководство овог предузећа није захтевало смањење цене својих услуга,изјавио је председник Симоновић.

Према његовим речима,Општинско веће је разматрало Извештај радног  тела Општине Прокупље ,на основу којег  је једногласно донета одлука  да се не подржи захтев за повећање цена  „Porr Werner-Weber“  доо Прокупље.
 
Ова одлука биће упућена на разматрање Скупштини Општине Прокупље,како би и одборници на наредном заседању имали прилику да дају своје сугестије и предлоге.
 
predsednik%20simonovic2
 
На данашњој седници Општинског већа  одобрен је захтев  Дома здравља Прокупље  за уступање два путничка возила за потребе реализације пројекта „Постоји неко ко брине о њима“. Ради се о пројекту Министарства за рад,социјална и борачка питања,а односи се на пружање услуга геронтодомаћица старим и немоћним грађанима. 
 
Према речима председника Симоновића,Општинско веће упутило је захтев начелнику Општинске управе Општине Прокупље за уступање просторија ван општинске зграде,које ће бити намењене за пријем грађана. 
 
-Грађани ће моћи да у свако доба закажу разговор са председником Општине или члановима Општинског већа,како би изнели своје проблеме  које ћемо покушати да решимо. Пријем грађана биће омогућен  неколико дана у недељи и надам се да ћемо ову идеју врло брзо реализовати,казао је  Симоновић. 
 
Општинско веће подржало је  предлог измене Статута  Историјског архива Топлице и Културно-образовног центра,као и  План рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2017. Годину.  
Величина слова: