Paketi za penzionere u drugoj polovini februara
1. februara 2017.
Među adolescentima sve više pušača
3. februara 2017.
Prikaži sve

Nema povećanja cena za iznošenje smeća


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predsednik%20simonovic

 Predsednik  Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović izjavio je da Opštinsko veće Opštine Prokuplje nije odobrilo povećanje cena usluga  Kompanije  „Porr  Werner –Weber“ doo Prokuplje.

-Jednoglasno je odlučeno da nikakvo povećanje cena  nije moguće,jer bi to bilo dodatni udar na budžet građana Prokuplja i privrednike .  Kompanija „Porr Werner-Weber  nam je uputila zahtev za povećanje cena usluga iznošenja smeća za 7,9%,sa obrazloženjem da je to potrebno zbog povećanja cena goriva. Međutim, u periodu kada je cena goriva bila niža,rukovodstvo ovog preduzeća nije zahtevalo smanjenje cene svojih usluga,izjavio je predsednik Simonović.

Prema njegovim rečima,Opštinsko veće je razmatralo Izveštaj radnog  tela Opštine Prokuplje ,na osnovu kojeg  je jednoglasno doneta odluka  da se ne podrži zahtev za povećanje cena  „Porr Werner-Weber“  doo Prokuplje.
 
Ova odluka biće upućena na razmatranje Skupštini Opštine Prokuplje,kako bi i odbornici na narednom zasedanju imali priliku da daju svoje sugestije i predloge.
 
predsednik%20simonovic2
 
Na današnjoj sednici Opštinskog veća  odobren je zahtev  Doma zdravlja Prokuplje  za ustupanje dva putnička vozila za potrebe realizacije projekta „Postoji neko ko brine o njima“. Radi se o projektu Ministarstva za rad,socijalna i boračka pitanja,a odnosi se na pružanje usluga gerontodomaćica starim i nemoćnim građanima. 
 
Prema rečima predsednika Simonovića,Opštinsko veće uputilo je zahtev načelniku Opštinske uprave Opštine Prokuplje za ustupanje prostorija van opštinske zgrade,koje će biti namenjene za prijem građana. 
 
-Građani će moći da u svako doba zakažu razgovor sa predsednikom Opštine ili članovima Opštinskog veća,kako bi izneli svoje probleme  koje ćemo pokušati da rešimo. Prijem građana biće omogućen  nekoliko dana u nedelji i nadam se da ćemo ovu ideju vrlo brzo realizovati,kazao je  Simonović. 
 
Opštinsko veće podržalo je  predlog izmene Statuta  Istorijskog arhiva Toplice i Kulturno-obrazovnog centra,kao i  Plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2017. Godinu.  
Veličina slova: