Асфалтиран пут у Доњој Топоници
1. децембра 2015.
Презентација производа на семинару
3. децембра 2015.
Прикажи све

Неопходна безбедност свих учесника у саобраћају


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bezbednost%20saobracaja 

Представници Агенције за безбедност саобраћаја у сарадњи са Општином Прокупље организовали су семинар за чланове локалних савета за безбедност саобраћаја.

На овом семинару,осим представника Агенције,били су присутни председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић,припадници Саобраћајне полиције,као и чланови прокупачког Савета за безбедност саобраћаја.

Начелник за планирање,превенцију и едукацију Агенције за безбедност Душко Пешић говорио је о Стратегији безбедности саобраћаја од 2015. до 2020. године,као и активностима локалних самоуправа на смањењу саобраћајних незгода.

– До сада смо обишли 12 округа у Србији. Како и на који начин подићи безбедност свих учесника у саобраћају и смањити број незгода,успостављање сарадње свих субјеката који су ангажовани у саобраћају како би се превентивно деловало,само су неки од циљева овог семинара,рекао је Пешић и додао да је један од примарних задатака Агенције да се до 2020. године смањи број настрадалих у Србији за 50 одсто.

Он је нагласио да је у саобраћају у Србији 2001. године настрадало 50 деце,а за првих десет месеци ове године 12 малишана,од којих девет у возилима и три пешака.

О бази података о обележјима безбедности саобраћаја говорила је Бојана Луковић,а о саветима за безбедност локалних самоуправа Бранко Стаматовић.

Председник прокупачке Општине Мирољуб Пауновић истакао је да локални Савет за безбедност ради и да чине велике напоре да се подигне безбедност свих учесника у саобраћају.

 

– У протеклом периоду урађени су многи послови на путној мрежи. Осим асфалтирања и санације појединих улица,постављени су заштитни стубови и урађена хоризонтална и вертикална сигнализација. У основним и средњим школама одржани су и часови о безбедности у саобраћају,рекао је Пауновић и нагласио да локални савети треба још више да раде на превенцији од незгода у саобраћају. 

bezbednost%20saobracaja%202

 

Величина слова: