Asfaltiran put u Donjoj Toponici
1. decembra 2015.
Prezentacija proizvoda na seminaru
3. decembra 2015.
Prikaži sve

Neophodna bezbednost svih učesnika u saobraćaju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bezbednost%20saobracaja 

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Opštinom Prokuplje organizovali su seminar za članove lokalnih saveta za bezbednost saobraćaja.

Na ovom seminaru,osim predstavnika Agencije,bili su prisutni predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović,pripadnici Saobraćajne policije,kao i članovi prokupačkog Saveta za bezbednost saobraćaja.

Načelnik za planiranje,prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost Duško Pešić govorio je o Strategiji bezbednosti saobraćaja od 2015. do 2020. godine,kao i aktivnostima lokalnih samouprava na smanjenju saobraćajnih nezgoda.

– Do sada smo obišli 12 okruga u Srbiji. Kako i na koji način podići bezbednost svih učesnika u saobraćaju i smanjiti broj nezgoda,uspostavljanje saradnje svih subjekata koji su angažovani u saobraćaju kako bi se preventivno delovalo,samo su neki od ciljeva ovog seminara,rekao je Pešić i dodao da je jedan od primarnih zadataka Agencije da se do 2020. godine smanji broj nastradalih u Srbiji za 50 odsto.

On je naglasio da je u saobraćaju u Srbiji 2001. godine nastradalo 50 dece,a za prvih deset meseci ove godine 12 mališana,od kojih devet u vozilima i tri pešaka.

O bazi podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja govorila je Bojana Luković,a o savetima za bezbednost lokalnih samouprava Branko Stamatović.

Predsednik prokupačke Opštine Miroljub Paunović istakao je da lokalni Savet za bezbednost radi i da čine velike napore da se podigne bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

 

– U proteklom periodu urađeni su mnogi poslovi na putnoj mreži. Osim asfaltiranja i sanacije pojedinih ulica,postavljeni su zaštitni stubovi i urađena horizontalna i vertikalna signalizacija. U osnovnim i srednjim školama održani su i časovi o bezbednosti u saobraćaju,rekao je Paunović i naglasio da lokalni saveti treba još više da rade na prevenciji od nezgoda u saobraćaju. 

bezbednost%20saobracaja%202

 

Veličina slova: