Траже кооперанте у Прокупљу
19. маја 2015.
Медаље и пехар за шампионе
21. маја 2015.
Прикажи све

Неопходна помоћ ЈП Путеви Србије


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Putevi%201 Putevi%202

У протеклих десет дана члан Општинског већа Прокупља задужен за инфраструктуру Филип Јовановић и саобраћајни инспектор Општинске управе  Градимир Милосављевић обишли су све путеве првог и другог реда на територији локалне самоуправе,који се налазе у укупној дужини од 119,3 километра.

Након обиласка  установљено је да су многи путеви,који се налазе под асфалтом,дотрајали,са пуно ударних рупа и мрежастих напрслина и улегнућа.

– На основу евиденције Полицијске управе,у Прокупљу се годишње региструје од 10.500 до 11.000 моторних возила. Како се наш град налази на траси државних путева који воде према Косову и Метохији,Нишу,Лесковцу и Крушевцу интензиван је и транзитни саобраћај. Због непостојања заобилазнице око Прокупља,кроз центар се врши и превоз опасних,запаљивих и експлозивних материјала,што умногоме утиче на могућност дешавања инцидената и угрожавања безбедности свих учесника у саобраћају,рекао је Милосављевић и додао да је најтеже стање на путном правцу Прокупље – Бели Камен – Житни Поток.

По његовим речима,у лошем стању се налази и пут на деоници од Вукање према Клисурици,пут на прилазу Горњој Стражави из правца Џигоља и деоница пута од Доње Топонице до Прокупља.

У Информацији о стању путне мреже на територији прокупачке општине,која је направљена након обиласка,поред осталог се наводи и да су се на осамнаестом километру путног правца Прокупље – Житни Поток појавила два одрона који ни након три године нису санирана.

– Због сужења коловоза и безбедности јавни превоз на овој деоници је већ неколико година укинут,тако да велики број становништва,који живи у том делу општине,има проблема са доласком у град и повратком кући,изјавио је он и нагласио да се и мостови слабо одржавају.

Милосављевић је подвукао да се вертикална сигнализација редовно одржава,док се хоризонтална ретко обележава и да је већим делом године неуочљива.

– Информација о путевима првог и другог реда на територији општине Прокупље биће послата Јавном предузећу „Путеви Србије“,од кога се тражи да пружи сву неопходну помоћ како би се стање на путној мрежи побољшало,а самим тим и повећала безбедност свих учесника у саобраћају,рекао је саобраћајни инспектор Милосављевић.

Величина слова: