Величанствен дочек на Тргу топличких јунака
14. јануара 2016.
Формиран Савет скупштина општина југa Србије
18. јануара 2016.
Прикажи све

Неопходна сарадња на свим пољима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Prijem%20za%20bugarskog%20konzula%201

Поводом одржавања манифестације Дани бугарског филма,која траје од 15. до 17. јануара,председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић приредио је пријем за генералног конзула Бугарске у Нишу Атанаса Крaстина. Пријему су присуствовали чланица Општинског већа задужена за културу Милица Ерић,директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић и председник Клуб-филма Жикица Јовановић.

Председник Пауновић говорио је о Прокупљу као административном,привредном,културном и спортском центру Топличког округа.

– Прокупље је познато по термалним и минералним водама,као и место где су познате светске фабрике почеле да отварају своје производне погоне. Овај крај је познат и по воћарској производњи,односно по производњи квалитетне облачинске вишње и шљиве. У последње време са потенцијалним инвеститорима се воде интензивни разговори око отварања нових производних погона,а самим тим и нових радних места,рекао је Пауновић и нагласио да је сарадња између Србије и Бугарске неопходна и од обостраног је интереса.

Према његовим речима,досадашње инвестиције појединих познатих мултинационалних компанија могу бити подстрек и за бугарске привреднике да свој капитал улажу на територији Прокупља и Топлице.

Prijem%20za%20bugarskog%20konzula%202

Говорећи о сарадњи са појединим бугарским општинама,Пауновић је додао да се Прокупље прошле године прикључило програму Прекогранична сарадња и да би у најскорије време требало да дође до реализације одређених пројеката.

– У склопу програма Прекограничне сарадње Србија – Бугарска, Општина Прокупље већ је конкурисала са два пројекта. Реч је о пројектима намењеним младима и туризму,као и реконструкцији једне фискултурне сале,рекао је председник прокупачке Општине и додао да локална самоуправа подржава све привредне,културне,спортске и друге манифестације,које за циљ имају дружење младих из наше и других земаља.

Генерални конзул Бугарске Атанас Крaстин захвалио се на добродошлици и истакао да простора за проширење сарадње на свим пољима има.

– Добро је што се Прокупље укључило у програм Прекограничне сарадње Србија –Бугарска и што сте већ аплицирали за поједине пројекте. Као чланица Европске уније пружићемо све да се добри и развојни пројекти  финансирају из претприступних фондова ЕУ,рекао је генерални конзул и додао да природне потенцијале којима располаже овај део Србије и бање које се налазе у Топлици треба искористити за долазак бугарских туриста.

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и генерални конзул Републике Бугарске Атанас Крaстин јединствени су у оцени да је неопходно проширити и продубити привредну,културну и спортску сарадњу између две земље и њихових региона.  

Prijem%20za%20bugarskog%20konzula%203

Величина слова: