Knjige na poklon Biblioteci
5. maja 2017.
Obeležen Dan pobede nad fašizmom
9. maja 2017.
Prikaži sve

Nezaboravno druženje korisnika domova


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Ajdanovac

Udruženje mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga bilo je domaćin  korisnicima i stručnim saradnicima Domova za smeštaj osoba ometenih u razvoju iz Prokuplja,Leskovca i Dimitrovgrada.

Tokom boravka u Prokuplju oni su posetili manastir Sveti Đorđe u Ajdanovcu i crkvu Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju.

Tehnički sekretar udruženja Dragoslav Petrović ističe da je ovo druženje nastavak saradnje koje postoji između domova sa juga Srbije.

Kond_elj

– Godišnjim planom i programom planirani su izleti i susreti sa korisnicima mnogih domova za smeštaj osoba ometanih u razvoju iz Niša,Leskovca,Vranja,Aleksinca,Dimitrovgrada i drugih krajeva Srbije. Više od 50 korisnika i stručnih saradnika upoznalo se sa znamenitostima manastira u Ajdanovcu i crkve u Kondželju,rekao je Petrović i dodao da su tokom druženja sklopljena mnoga prijateljstva među decom i razmenjena iskustva o radu.

Prema njegovim rečima korisnici doma će učestvovati na Festivalu nauke koji će se 10.maja održati u Žitorađi. Na ovom manifestaciji,na kojoj se očekuje učešće mnogi ustanova socijalne zaštite sa juga i jugoistoka Srbije,biće izloženi ručni radovi korisnika Doma za smeštaj osoba ometenih u razvoju Sunce’.       

 

Veličina slova: