Жилогриз смањује површине под воћем
16. децембра 2014.
Помоћ угроженом сеоском становништву
18. децембра 2014.
Прикажи све

Незаборавно путовање за децу из Дневног боравка


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

P1010513 P1010518

Једини Дневни боравак за децу и омладину ометену развоју у Топличком округу „Сунце“ у Водицама,разноврсним програмима и радионицама омогућава социјализацију својих штићеника и пружа им психофизичку и социјалну подршку.

Недавно је уз подршку Железницa Србије група корисника овог Дневног боравка имала прилику да по први пут путује возом.

Трудимо се да свакодневно нашим корисницима,међу којима је највише деце,приредимо нешто ново,како би им сваки дан био другачији и занимљив. Тако смо и организовали путовање возом до Мердара,што је за њих било једно ново,незаборавно искуство,рекао је секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Драгослав Петровић.

Путовање возом до Мердара,према речима дефектолога Сузане Аранђеловић,протекло је уз песму и дружење,забаву,добро расположење.

– На путу до предвиђене дестинације дочекала нас је једна Куршумличанка,која нам је поделила слаткише и пожелела сретан пут,што је децу веома развеселило. Оваквим активностима настојимо да децу са посебним потребама укључимо у   свакодневне токове живота,како би се осећали као равноправни чланови друштва,способни да се прилагоде новонасталим ситуацијама,истакла је Аранђеловић и додала да су у току припреме за новогодишњу приредбу,као и гостовање у Лесковцу,где ће их дочекати корисници побратимљеног Дневног боравка из овог града. 

 

P1010525 P1010532

Величина слова: