Председник посетио прворођену бебу у Прокупљу
8. јануара 2015.
Телеграм саучешћа и подршке француском народу
12. јануара 2015.
Прикажи све

Ниске температуре погодују озимим културама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Ниске температуре,које су износиле и до минус 16 степени,забележене крајем прошле и првих дана ове године добро су дошле засејаним озимим културама и воћњацима.

Према речима професора са Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу Драгана Оровића, временске прилике не би требалo да се негативно одразе на озиме културе и стабла воћа.

– Снежни покривач је добродошао посејаним парцелама. Ратари који су у оптималном року обавили јесењу сетву не би требало да имају проблема на својим парцелама. Снег који се,услед ниских температура,задржава већ неколико дана,штити пшеницу и јечам од смрзавања,рекао је он и додао да су тренутне температуре корисне и за засаде воћа.

Оровић је рекао да ове температуре уништавају паразите,бактерије и друге штетне инсекте које се налазе на стаблима воћа.

– Без обзира на тренутне температуре,које су уобичајене за ово доба године,за сада не може доћи до измрзавања гранчица воћа,изјавио је он.

30492803

Величина слова: