Гради се пут Југовац-Горње Кординце
23. новембра 2017.
Завршена реконструкција пута и моста
25. новембра 2017.
Прикажи све

Ноћ позоришта у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Прокупље ће се ове године  по први пут укључити у обележавање међународне манифестације „Ноћ позоришта у Републици Србији“. Она  ће 25. новембра ове године бити одржана по седми пут у оквиру међународне мреже Europen theatre night. Наш град ће својим програмом одговорити на тему „Деца за децу“.

Поред  Дома културе „Радивој Увалић Бата“ у програм су се укључиле и специјалне образовне установе и организације за децу ометену у развоју.

noc%20poyorista%20slika

-Увек се трудимо да на начин који нам закон дозвољава, а који је у складу са нашим програмским и финансијским могућностима, учествујемо у хуманитарном раду. Ове године смо се прикључили седмој по реду манифестацији „Ноћ позоришта“. Она овај пут покушава да скрене пажњу на ретке болести дечије интелектуалне индивидуалности, рекла је директор прокупачког Дома културе Тијана Петровић.

Она је додала да су се укључили и у акцију обележавања борбе против насиља, тако што су припремили одговарајући програм. Дан борбе против насиља 25. новембар ће бити обележен почетком посебног наранџастог осветљења зграде Дома културе, које ће трајати до 10. децембра, Дана људских права.

-Дом културе ће бити осветљен наранџастом бојом, бојом борбе против насиља. Позивамо наше суграђане да се укључе у ову акцију тако што ће доћи и одгледати програм који смо припремили за њих, нагласила је Петровић.

„Ноћ позоришта“ ће почети сутра у 18 часова, а у програму ће учествовати ученици Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“, специјалне школе „Свети Сава“ и корисници установе „Мара“ из Ниша. У оквиру манифестације биће изложени и радови корисника Дневног боравка „Сунце“ и Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести.

 

Величина слова: