Gradi se put Jugovac-Gornje Kordince
23. novembra 2017.
Završena rekonstrukcija puta i mosta
25. novembra 2017.
Prikaži sve

Noć pozorišta u Prokuplju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Prokuplje će se ove godine  po prvi put uključiti u obeležavanje međunarodne manifestacije „Noć pozorišta u Republici Srbiji“. Ona  će 25. novembra ove godine biti održana po sedmi put u okviru međunarodne mreže Europen theatre night. Naš grad će svojim programom odgovoriti na temu „Deca za decu“.

Pored  Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ u program su se uključile i specijalne obrazovne ustanove i organizacije za decu ometenu u razvoju.

noc%20poyorista%20slika

-Uvek se trudimo da na način koji nam zakon dozvoljava, a koji je u skladu sa našim programskim i finansijskim mogućnostima, učestvujemo u humanitarnom radu. Ove godine smo se priključili sedmoj po redu manifestaciji „Noć pozorišta“. Ona ovaj put pokušava da skrene pažnju na retke bolesti dečije intelektualne individualnosti, rekla je direktor prokupačkog Doma kulture Tijana Petrović.

Ona je dodala da su se uključili i u akciju obeležavanja borbe protiv nasilja, tako što su pripremili odgovarajući program. Dan borbe protiv nasilja 25. novembar će biti obeležen početkom posebnog narandžastog osvetljenja zgrade Doma kulture, koje će trajati do 10. decembra, Dana ljudskih prava.

-Dom kulture će biti osvetljen narandžastom bojom, bojom borbe protiv nasilja. Pozivamo naše sugrađane da se uključe u ovu akciju tako što će doći i odgledati program koji smo pripremili za njih, naglasila je Petrović.

„Noć pozorišta“ će početi sutra u 18 časova, a u programu će učestvovati učenici Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, specijalne škole „Sveti Sava“ i korisnici ustanove „Mara“ iz Niša. U okviru manifestacije biće izloženi i radovi korisnika Dnevnog boravka „Sunce“ i Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti.

 

Veličina slova: