Градски базен спреман за купаче
19. јуна 2017.
Публика уживала у кафанским песмама
21. јуна 2017.
Прикажи све

Нова комунална инфраструктура


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kosta%20stamenkovic%201

Општина  Прокупље  наставља реализацију инфраструктурних пројеката  са циљем да свим  становницима,како на територији града тако и на сеоском подручју ,обезбеди једнаке услове за живот.

Како је недавно најавио већник за инфраструктуру Милан Аранђеловић,изградња нове водоводне и канализационе линије  је у овом тренутку приоритет,јер у појединим насељима  до сада није ни постојала.

Радове на изградњи нове комуналне инфраструктуре финансира  локална самоуправа а изводи их Јавно комунално предузеће „Хамеум“ које поседује комплетну  механизацију  и стручне кадрове.

Према наводима надлежни у  ЈКП „Хамеум“,планирани радови се одвијају предвиђеном динамиком.

kosta%20stamenkovic%202

У улици  Гуте Добричанина  изграђена је нова  водоводна и канализациона линија у дужини од 240 метара а у  улици  Косте Стаменковића  у току су радови на изградњи  канализационе  мреже у  дужини од 180 метара. Након завршетка ових радова  почеће изградња нове водоводне линије у Горњој Трнави. Ово насеље је  седамдесетих година прошлога века изградило водовод сопственим средствима. Мештани су се водом снабдевали са изворишта на Јастребцу,али количина воде која је долазила са овог изворишта није могла да задовољи потребе  становника  овог села.  Изградњом нове водоводне линије која ће бити прикључена на  магистрални цевовод „Бресница“,биће обезбеђене довољне количине  здраве пијаће воде.  Према очекивањима надлежних,сви  наведени радови за које је  из буџета Општине издвојено око четири милиона динара,биће завршени током лета.  Нова комунална инфраструктура решиће вишедеценијски проблем водоснабдевања  и одвода  отпадних вода,чиме ће сe побољшати и услови живота грађана у општини Прокупље.

kosta%20stamenkovic%203

Величина слова: