Дани богати културом
18. марта 2015.
Регистрација пољопривредних газдинстава
20. марта 2015.
Прикажи све

Новцем од представе купили телевизор


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prelo

И баш као некад,ученици Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“,са сцене биоскопа Топлица,подсетили су нас на време када су се вечери проводиле на поселима уз прела. О томе смо слушали само из прича наших старих,а сада су нам малишани трећег два одељења ове школе дочарали слику тог лепшег времена.

Кроз игру и песму уз обичајне здравице,али и оне за добро здравље и родну годину,за потомство,поштење и достојанство,сигурни у себе и уз подршку своје учитељице Славице Чикарић,актери ове представе пренели су српску традицију дочаравши нам све то на начин како су то некад радили наши преци,а како је записано и траје у сећању нашег народа.

За овај сценски час који се одиграо под називом „Наша прела и наша посела“,ова учитељица је ангажовала својих 17 ученика,а многи њени некадашњи ђаци су дошли да јој пруже подршку.

-Захвална сам свима на подршци,а највише се поносим својим ученицима. Хвала вам свима што сте дошли да видите представу,јер ћете тако помоћи не само овој деци,већ и свој осталој која ће тек учити у овој школи,истакла је Славица Чикарић и додала да су јој у реализацији овог часа помогли и учитељица Весна Тодоровић,Анастасија Радуловић,Ана Радовановић,Јелена Велимировић и Марко и Милан Чикарић.

Ученици трећег два одељења  школе „Ћићко“ овом представом су успели да сакупе 40.000 динара,којима ће купити ЛЦД телевизор,а за ормариће који су им потребни,како кажу у учионици,наставиће да играју представу и на другим сценама,ван нашег града.

Величина слова: