Dani bogati kulturom
18. marta 2015.
Registracija poljoprivrednih gazdinstava
20. marta 2015.
Prikaži sve

Novcem od predstave kupili televizor


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prelo

I baš kao nekad,učenici Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“,sa scene bioskopa Toplica,podsetili su nas na vreme kada su se večeri provodile na poselima uz prela. O tome smo slušali samo iz priča naših starih,a sada su nam mališani trećeg dva odeljenja ove škole dočarali sliku tog lepšeg vremena.

Kroz igru i pesmu uz običajne zdravice,ali i one za dobro zdravlje i rodnu godinu,za potomstvo,poštenje i dostojanstvo,sigurni u sebe i uz podršku svoje učiteljice Slavice Čikarić,akteri ove predstave preneli su srpsku tradiciju dočaravši nam sve to na način kako su to nekad radili naši preci,a kako je zapisano i traje u sećanju našeg naroda.

Za ovaj scenski čas koji se odigrao pod nazivom „Naša prela i naša posela“,ova učiteljica je angažovala svojih 17 učenika,a mnogi njeni nekadašnji đaci su došli da joj pruže podršku.

-Zahvalna sam svima na podršci,a najviše se ponosim svojim učenicima. Hvala vam svima što ste došli da vidite predstavu,jer ćete tako pomoći ne samo ovoj deci,već i svoj ostaloj koja će tek učiti u ovoj školi,istakla je Slavica Čikarić i dodala da su joj u realizaciji ovog časa pomogli i učiteljica Vesna Todorović,Anastasija Radulović,Ana Radovanović,Jelena Velimirović i Marko i Milan Čikarić.

Učenici trećeg dva odeljenja  škole „Ćićko“ ovom predstavom su uspeli da sakupe 40.000 dinara,kojima će kupiti LCD televizor,a za ormariće koji su im potrebni,kako kažu u učionici,nastaviće da igraju predstavu i na drugim scenama,van našeg grada.

Veličina slova: