Радови на адаптацији школе у Џигољу
30. јула 2013.
Едукација о пружању прве помоћи
8. августа 2013.
Прикажи све

Нови апарат за лабораторијску дијагностику


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Прокупачки Дом здравља је у циљу унапређења здравствених услуга,у протеклом периоду набавио нову медицинску опрему,уз помоћ републичког фонда,донација и сопственим средствима.

Биохемијско-хематолошка лабораторија Дома здравља добила је савремени апарат за аутоматско тестирање,што омогућава брзо и прецизно добијање лабораторијских анализа. Начелница ове службе др Милена Антић је истакла да се применом овог апарата остварује уштеда реагенса и времена,а пре свега прецизност и репродуктивност,што су и главни адути новог апарата.

Директор Дома здравља др Небојша Вукадиновић је овом приликом истакао да се након шест месеци рада остварују постављени циљеви,а то је унапређење здравствених услуга набавком нове медицинске опреме и едукацијом здравствених радника,све у циљу бољег квалитета рада и услуга становништву Топлице.

DSC_1595

– Дом здравља је у протеклом периоду,свим својим расположивим ресурсима учествовао у многим хуманитарним акцијама,наша Хитна служба је 24 сата на располагању грађанима,као и теренска и патронажна служба која се труди да дође и до најудаљенијег корисника наше општине,рекао је др Вукадиновић.

Уз помоћ донација набављена су два ЕКГ апарата,три инхалатора,пећница за зубну керамику,а купљени су и нови мантили за здравствене раднике,који су дуги низ година сами куповали радне униформе.

Начелница педијатријске службе Верица Бојчић је истакла да је нови апарат за лабораторијску дијагностику од посебног значаја за Службу педијатрије,првенствено због могућности добијања анализа у што краћем периоду,што је битно за брзу дијагностику и примену терапије у лечењу малишана. Она је овом приликом нагласила да при овој служби ради Саветовалиште за адолесценте и позвала ову категорију становника да дођу у саветовалиште и потраже помоћ за проблеме било које врсте. 

DSC_1609

 

Величина слова: