У Бублици деца поново у школским клупама
28. августа 2015.
Председник Општине обишао школу у Товрљану
1. септембра 2015.
Прикажи све

Нови апарати у биохемијској лабораторији


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

aparat1               aparat2

Биохемијска лабораторија Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу осавремењена је новим апаратима,који су у протекла два месеца инсталирани и који ће допринети бржем и ефикаснијем раду ове лабораторије. У јулу месецу инсталиран је апарат за рад комплетне крвне слике фирме Sysmex,јапанског произвођача,светског лидера у производњи хематолошких бројача.

– Апарат за рад комплетне крвне слике фирме Sysmex, светског лидера у производњи хематолошких бројача,остварење је циља сваке лабораторије. Прецизан и брз потпуно је компатибилан са апаратом на коме се ради већ пар година. Обезбеђује добијање крвне слике у току 24 сата свакодневно,без бојазни од могућих кварова,нестанка струје,редовног сервиса и других техничких неповољних ситуација,када је долазило до колапса у раду,истакла је портпарол Болнице Марија Деспотовић.                                                                                           

У августу месецу биохемијска лабораторија је добила још један нови апарат за мерење вредности шећера у крви,прецизан и брз,комфоран за пацијенте,посебно за оне којима се крв узима неколико пута у току дана. Нови апарати у биохемијској лабораторији осавремениће рад ове службе у прокупачкој Болници. 

Величина слова: