Дан волонтера обележен у Прокупљу
5. децембра 2013.
Изложба слика Боже Илића
10. децембра 2013.
Прикажи све

Нови кабинети у Пољопривредној школи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Председник Општине Прокупље др Љубиша Ђурковић у средњој Пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“ у Прокупљу свечано је отворио реновиране кабинете, у којима ће учити ђаци ветеринарског смера и пољопривредне струке – пчеларство. За реновирање простора и опремање кабинета издвојено је 1,2 милиона динара,од којих је локална самоуправа обезбедила 750.000 динара.

– Локална самоуправа се труди да у складу са својим могућностима побољша услове у свим школама и да деци пружи боље услове за рад и учење, рекао је Ђурковић и најавио отварање још једног кабинета, али за смер пољопривредне струке.

DSC_1972 DSC_1982

            Директор школе Зоран Ђорђевић каже да је школа опремањем новог кабинета побољшала квалитет образовања својих ђака.

– Захваљујући средствима из буџета опремили смо кабинете који су недостајали школи. Просторија коју смо адаптирали била је у запуштеном стању,а врло брзо очекује нас опремање још једног кабинета за пољопривредну струку, рекао је директор Ђорђевић и нагласио да су поменуте инвестиције планиране наставним планом за ову годину,а део су напора локалне самоуправе да побољша услове образовања ученика.

У овој школи у току су радови на замени столарије и изради нове фасаде. Пројекат, који ће обезбедити енергетску ефикасност у школи,вредан је осам милиона динара,а финансира се из Министарства енергетике,развоја и заштите животне средине. Општина Прокупље ће у пројекту учествовати са 10 одсто средстава. Средњу Пољопривредну школу „Радош Јовановић Сеља“ похађа око 500 ученика на трогодишњим и четворогодишњим смеровима пољопривредне струке. Ова школа је једна од најбољих и најтраженијих школа ове врсте у Србији. Саграђена је давне 1926. године и до сада није било значајнијих инвестиција на уређењу инфраструктуре.

DSC_1995

 

 

 

Величина слова: