Вече за уживање
21. априла 2016.
Дар настаријима за ускршње празнике
25. априла 2016.
Прикажи све

Нови кров на здравственој станици у Житном Потоку


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zitni%20potok%20dz

 За реконструкцију крова на згради  здравствене станице у Житном Потоку Општина Прокупље је из буџета издвојила милион динара.

– Издвајајући средства,у висини од милион динара,за реконструкцију крова здравствене станице у Житном потоку,циљ  локалне самоуправе је да обезбеди што боље услове,најпре пацијентима који се лече и наравно здравственом особљу које ради у здравственој станици у Житном Потоку – рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Он је још додао да је рад ове здравствене станице,веома битан за  Житни Поток и 19 села које гравитирају ка њему у овом  планинском подручју,а која су  насељена углавно старачким становништвом. 

Директор Дома здравља у Прокупљу др Мирјана Миладиновић каже да здравствена станица у Житном Потоку,која ради при прокупачком Дому здравља,ради седам дана у недељи.

– У овој здравственој станици раде два лекара и два медицинска техничара и два помоћна радника. У овој здравственој станици омогућено је и да пацијенти осигураници других завода добијају здравствене прегледе и терапије без надокнаде  – казала је  директор и додала да су се на овај корак одлучили,јер велики број углавном пензионера бораве у овом крају од априла до октобра месеца.

Она је истакла да су се захваљујући средствима Општине Прокупље ,реновирао и кров на здравственој станици у Белољину,али урађена и реконструкција пода на Одељењу медицине рада у самом Дому здравља.

 Житни Потока и 19 села која гравитирају ка њму као центру,удаљени су од Прокупља око 30 километара,а на овом подручју стално живи око 1.500 људи. 

 

Величина слова: