Veče za uživanje
21. aprila 2016.
Dar nastarijima za uskršnje praznike
25. aprila 2016.
Prikaži sve

Novi krov na zdravstvenoj stanici u Žitnom Potoku


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zitni%20potok%20dz

 Za rekonstrukciju krova na zgradi  zdravstvene stanice u Žitnom Potoku Opština Prokuplje je iz budžeta izdvojila milion dinara.

– Izdvajajući sredstva,u visini od milion dinara,za rekonstrukciju krova zdravstvene stanice u Žitnom potoku,cilj  lokalne samouprave je da obezbedi što bolje uslove,najpre pacijentima koji se leče i naravno zdravstvenom osoblju koje radi u zdravstvenoj stanici u Žitnom Potoku – rekao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

On je još dodao da je rad ove zdravstvene stanice,veoma bitan za  Žitni Potok i 19 sela koje gravitiraju ka njemu u ovom  planinskom području,a koja su  naseljena uglavno staračkim stanovništvom. 

Direktor Doma zdravlja u Prokuplju dr Mirjana Miladinović kaže da zdravstvena stanica u Žitnom Potoku,koja radi pri prokupačkom Domu zdravlja,radi sedam dana u nedelji.

– U ovoj zdravstvenoj stanici rade dva lekara i dva medicinska tehničara i dva pomoćna radnika. U ovoj zdravstvenoj stanici omogućeno je i da pacijenti osiguranici drugih zavoda dobijaju zdravstvene preglede i terapije bez nadoknade  – kazala je  direktor i dodala da su se na ovaj korak odlučili,jer veliki broj uglavnom penzionera borave u ovom kraju od aprila do oktobra meseca.

Ona je istakla da su se zahvaljujući sredstvima Opštine Prokuplje ,renovirao i krov na zdravstvenoj stanici u Beloljinu,ali urađena i rekonstrukcija poda na Odeljenju medicine rada u samom Domu zdravlja.

 Žitni Potoka i 19 sela koja gravitiraju ka njmu kao centru,udaljeni su od Prokuplja oko 30 kilometara,a na ovom području stalno živi oko 1.500 ljudi. 

 

Veličina slova: