Пријем за чланове Хора Гимназије
1. јуна 2016.
Општина и Црвени крст помажу угроженима
3. јуна 2016.
Прикажи све

Нови председник Општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skup%2014

На конститутивној седници Скупштине општине Прокупље изабрано је ново општинско руководство. За председника Скупштине општине Прокупље изабран је Дејан Лазић са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује,а за његовог заменика изабран је Филип Јовановић са исте изборне листе.

skup%2013 skup%2018

Нови председник Општине Прокупље,за чији избор је од укупно 53 присутна гласао 41 одборник,је Александар Симоновић,кандидат Српске напредне странке. За заменика председника Општине изабран је Мирољуб Пауновић,који је од 2014. године до данас обављао функцију председника Општине.

На предлог новоизабраног председника Општине изабрани су и чланови Општинског већа Маја Ранђеловић,Милица Ерић,Владимир Пешић,др Мирјана Миладиновић,Маја Башић,Радослав Михајловић,Милан Аранђеловић,Саша Стошић и Славиша Јовановић.

skup%2012 skup%2019

– Уверен сам да је предложени тим изузетно квалитетан,способан и оперативан. То су људи који ће ми бити најближи сарадници у остварењу главног циља,а то је да Прокупље учинимо бољим местом за живот свих становника,без обзира на верску и националну припадност. Да би остварили тај циљ,прво што морамо да урадимо је свеобухватна анализа постојећег стања у коме се налази наша Општина,пре свега мислим на финансијско стање. Такође је неопходна анализа локалне самоуправе,свих предузећа и установа чији је оснивач Општина. Првенствено морамо наставити са штедњом,али истовремено издвајати средства и инвестирати у добре пројекте,како бисмо се убрзо извукли из лоше ситуације у којој се налазимо. За то су нам потребне нове инвестиције,тако да ће главни задатак бити управо стварање повољног пословног окружења за привлачење инвеститора,рекао је у свом експозеу председник Симоновић и истакао да ће отварање нових радних места,брига о социјално угроженим грађанима,улагање у здравство,образовање,спорт и развој пољопривреде као најважније привредне гране бити циљеви у будућем раду локалне самоуправе.

skup%2017 skup%2016

Конститутивној седници СО Прокупље присуствовао је и народни посланик др Дарко Лакетић,који је честитао изабраним одборницима и општинском руководству и пожелео много успеха у раду за добробит свих грађана општине Прокупље.

– Желим вам да увек имате добре,конструктивне идеје,да сви заједно,у сарадњи за извршном власти Републике Србије,радимо и тежимо да остваримо постављене циљеве,рекао је др Лакетић.

skup%2011 skup%2015

  

Величина слова: