Radovi teku po planu
13. februara 2017.
Počeli radovi u voćnjacima
17. februara 2017.
Prikaži sve

Novi zasadi u Topličkim vinogradima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sv%20tifun%201 sv%20trifun%203

Na plantažama Topličkih vinograda u selu Gojinovac,koje se prostiru na površini od 35 hektara,danas je svečano obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun. Rezidbu prvih čokota u prisustvu menadžera firme Dragana Kovačevića i radnika blagoslovio je jerej crkve Sv. Arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju,Nemanja Simić.

Po tradiciji nakon rezidbe vinom se zalio čokot da bi se vinogradu povratila snaga posle zimskog perioda.

Porodica  Kovačević je najbolji primer kako se može pomoći svome rodnom kraju. Podizanjem vinograda oni su omogućili zapošljavanje mladih iz Gojinovca i susednih sela čime je zaustavljena migracija stanovništva iz sela u gradove,izjavio je Simić i topličkim  vinogradarima poželeo dobru i berićetnu godinu.

Dragan Kovačević je ovom prilikom rekao da će 2017.godina biti izuzetno značajna za ovo preduzeće.

– Čim vremenske prilike dozvole krećemo sa podizanjem novih zasada na površini od 15 hektara,gde će biti posađeno 75 hiljada novih čokota. Najveće površine,skoro 10 hektara,nalaziće se pod autohtonom sortom „prokupac“,rekao je Kovačević i dodao da svi dosadašnji parametri nagoveštavaju dobru ovogodišnju vinogradarsku godinu.

Veličina slova: