Obeležen Svetski dan civilne zaštite
27. februara 2015.
Potrebna zaštita ozimih kultura
4. marta 2015.
Prikaži sve

Novine u Uredbi o raspodeli podsticajnih sredstava


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

     kupljene%20junice    stocari

Vlada Republike Srbije nedavno je donela Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015.godini ( Sl. glasnik 19/15).

Prema rečima savetodavca za stočarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja Igora Petrovića ovogodišnja Uredba donela je i određene novine kada je u pitanju oblast stočarstva.

– Ovogodišlje novine odnose se na dodelu podsticajnih sredstava za kvalitetne priplodne tovne krave u minimalnom iznosu od 25.000 dinara po grlu i za tov jaradi u iznosu od 2.000 dinara po grlu,izjavio je Petrović.

On naglašava da su se povećala podsticajna sredstva za kvalitetne priplodne krmače sa 5.000 dinara,koliko je iznosilo prošle godine,na 7.000 dinara po grlu.

– Stočari su prošle godine te kvalitetbne mlečne krave dobijali 20.000 dinara. Ovogodišnjom Uredbom taj iznos je povećan za 5.000 dinara. Podsticaji za proizvodnju konzumne ribe sa prošlogodišnjih šest povećani su na 10 dinara po kilogramu proizvedene ribe,rekao je Petrović i dodao da su ostali podsticaji u stočarskoj proizvodnji ostali isti na prošlogodišnjem nivou.

 

 

 

 

 

Veličina slova: