Одржана седница Општинског већа
21. маја 2014.
Председник са произвођачима и откупљивачима вишње
10. јуна 2014.
Прикажи све

Ново општинско руководство


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На почетку 17. седнице СО Прокупље,минутом ћутања одборници су одали почаст недавно преминулој Види Момчиловић,дугогодишњој радници и бившој начелници Општинске управе.

DSC_3386

Одборници прокупачке Скупштине разрешили су др Љубишу Ђурковића функције председника Општине и на место новог председника изабрали су Мирољуба Пауновића,кога је предложила одборничка група СНС. Пауновић је до сада радио као саветник при Министарству за пољопривреду и заштиту животне средине.

– У најскорије време евидентираћемо све проблеме које има наша Општина и предузети мере за њихово решавање,како би грађанима обезбедили боље услове за живот и рад. Оно што је у овом тренутку најважније је консолидација општинског буџета како би он постао развојни и омогућио нове инвестиције,а самим тим и запошљавање нових радника у нашој општини,рекао је новоизабрани председник и захвалио одборницима на указаном поверењу.

DSC_3441

На седници Скупштине општине Прокупље подржана је оставка заменика председника СО Прокупље Илије Ђедовића,а на ту функцију именован је Радослав Богдановић,одборник СНС. На предлог председника Пауновића изабрано је и ново Општинско веће кога чине Милица Ерић,Милан Аранђеловић,Дејан Лазић,Филип Јовановић,Љубиша Благотић,Гордана Јанковић и Александар Симоновић. За заменика председника Општине Прокупље изабран је Илија Ђедовић.

У наставку седнице усвојен је завршни рачун буџета Општине за 2013. годину,измене Статута ЈКП "Чистоћа" и именовани су чланови Организационог одбора за прославу славе Прокупља и Комисије за спровођење јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини. Именовани су и нови чланови школских одбора,као и Управног и Надзорног одбора Библиотеке.

DSC_3394

Скупштинска већина разрешила је в.д. директоре Радничког универзитета и Историјског архива. За нову директорку Радничког универзитета изабрана је Љиљана Красић,дипломирани економиста,а за директораа Историјског архива досадашњи в.д. директора Милан Стојановић.

Сви одборници прокупачке Скупштине одрекли су се данашње дневнице у корист угроженог становништва који је претрпео штету од поплава на територији општине Прокупље.

Величина слова: