Веће уштеде у буџету
30. новембра 2015.
Неопходна безбедност свих учесника у саобраћају
2. децембра 2015.
Прикажи све

О пореклу човека на Земљи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Друго у низу предавања под називом „Духовни разговори“,у реализацији Народног музеја Топлице и Цркве Светог Прокопија,окупило је велики број заинтересованих грађана у Музеју,а међу њима је била и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић.

Тема овог предавања била је „Стварање света или теорија еволуције“,а о њој је говорио старешина прокупачког храма протонамесник Никола Илић.

– Ово предавање је наставак претходног и представља покушај одговора на велико питање порекла човека на Земљи. Мислити и говорити о овој теми схватио сам као обавезу,пре свега због наше омладине,али и због душе сваког човека,који жели да прошири своје знање,рекао је протонамесник Никола Илић.

Говорећи о „Стварању света и теорији еволуције“,он је изнео научне доказе који побијају Дарвинову теорију еволуције.

– То су научне чињенице до којих сам дошао у току дугог истраживања. Одговорно тврдим да се Дарвинова теорија еволуције не темељи ни на једном необоривом научном доказу. То не тврдим само ја,већ и наука,истакао је старешина прокупачке цркве Никола Илић.

На овом предавању он је говорио и о стварању света,неба и земље,мора и свега што је у њима,а на крају и о стварању човека,као круне Божјег стварања.

Као гости предавачи на наредним скуповима најављени су еминентни професори теологије.   

muzzzzejjjjj

Величина слова: