Одржана 13. седница СО Прокупље
8. октобра 2013.
Празник ученика Основне школе „9. октобар“
10. октобра 2013.
Прикажи све

Обележен 9. октобар


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Поводом 9. октобра,Дана ослобођења Прокупља, положени су венци и цвеће на споменик палим борцима 1941 – 1945. Венце су положиле делегације локалне самоуправе,Удружења СУБНОР-а,представници Удружења резервних војних старешина,Удружење бораца 1990 – 1999. као и представници СПС-а,чланови Удружења потомака ратника 1912. до 1920. године,делегација Удружења пензионера Прокупље.

DSC_8437

Чланове СУБНОР-а на пријему организованом у Општини Прокупље примили су председник Скупштине општине Прокупље Радослав Михајловић и заменица председника Општине Милица Ерић.

 Том приликом Михајловић је рекао да сваки датум који обележава нашу славну историју морамо поштовати и клањати се сенима оних који су дали своје животе за нашу слободу.

DSC_8466

– Слободарски дух нашег народа живи кроз ове датуме,а ми морамо чувати сећање на оне који су се борили за нашу слободу, рекао је он и нагласио да је обавеза свих нас да радимо и доприносимо да би нове генерације живеле бољим животом.

Борци су се данас подсетили и историјата партизанске борбе у Топлици и кроз предавање су евоцирали успомене на ратне дане у нашем крају.

DSC_8449

 

 

Величина слова: