Arizanska priča gostovala u Dimitrovgradu
13. novembra 2015.
Gimnastičari ponovo zapaženi
17. novembra 2015.
Prikaži sve

Obeležen dan borbe protiv dijabetesa


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

medicinska%20secer

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv dijabetesa učenici Đačkog parlamenta Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” iz Prokuplja i Udruženje dijabetičara “Ebers asocijacija” iz Niša- ogranak u Prokuplju zajednički su organizovali akciju merenja šećera u krvi i krvnog pritiska. Jedan od ciljeva ove akcije bio je da se ukaže na rizike ove bolesti i njene posledice.

Predstavnica “Ebers asocijacije” iz Prokuplja Jelena Milosavljević rekla je da je prijatno iznenađena odzivom Prokupčana ovoj akciji.

– Dijabetes je bolest koja je jako rasprostranjena. Ako se na vreme otkrije mnogo je lakše da se preduzmu odgovarajuće mere za lečenje,izjavila je Jelena Milosavljević i dodala da ogranak “Ebers asocijacije” u Prokuplju postoji već dve godine.

Akciji besplatnog merenja šećera u krvi i krvnog pritiska priključili su se i učenici Medicinske škole.

Nastavnica zdravstvene nege ove škole Daniela Kiković izjavila je da je ovo jedna od niza akcija koje sprovode učenici škole.

– Ovo je drugi put da učestvujemo u obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv dijabetesa. Osim merenja šećera u krvi i krvnog pritiska građanima smo delili brošure i propagadni materijal o rizicima ove bolesti i promovisali zdrav način života.

– Učešćem na mnogim akcijama učenici pokazuju svoje znanje i veštine stečene na praktičnoj nastavi. Izuzetno sam zadovoljna onim što su đaci pokazali tokom trajanja ove akcije,izjavila je Daniela Kiković.

       
Veličina slova: