Пријем за најбоље ђаке
1. јула 2016.
Завршена берба вишње
5. јула 2016.
Прикажи све

Обележен Дан борца

Dan%20borca%201 Dan%20borca%202

Полагањем венаца на Спомен костурницу палих бораца у Прокупљу обележен је Дан борца. Венце су положили представници СУБНОР-а,резервних војних старешина,потомци ратника од 1912. до 1920,борци ратова од 1990. и Општинска организација инвалида рада из Прокупља.

Председник прокупачког СУБНОР-а Светозар Ковачевић рекао је да је 4. јула пре 75 година донесена историјска одлука о подизању устанка против окупатора.

– Значајни датуми из Народноослободилачког рата не смеју да падну у заборав,зато догађаје из периода од 1941. до 1945. године треба преносити омладини и будућим нараштајима. Слобода у Другом светском рату је скупо плаћена,рекао је он.

Евоцирајући успомене на почетак устанка,секретар СУБНОР-а Мирослав Величковић истакао је да се тада одмах кренуло на организовање партизанских јединица у борби против окупатора и његових слугу.

– Одмах након доношења одлуке о подизању устанка кренуло се у ослобођење појединих крајева Топлице од окупатора. Велики допринос током четворогодишњег рата дали су борци Топлице. За ослобођење наше земље многи су дали своје животе. Због тих жртава,као и бораца који су након рата дали велики допринос изградњи наше земље,треба неговати традицију обележавања значајних датума из НОР-а,изјавио је Величковић и додао да се младим генерацијама треба преносити права истина о догађајима из тог периода.

Величина слова: