Leoni razmatra proširenje kapaciteta
5. novembra 2015.
Jesenja setva u punom jeku
9. novembra 2015.
Prikaži sve

Obeležen Dan inženjerije Vojske Srbije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 vojska1

U Kasarni „Ratko Pavlović-Ćićko“ u Prokuplju danas je obeležen Dan inženjerije Vojske Srbije,i 150 godina od formiranja inžinjerijskih jedinica kao posebnog roda vojske. Povodom obeležavalja Dana nagrađeni su  najbolji oficirima i vojnicima jedinice.

Tim povodom održana je svečanost kojoj su prisustvovali komandant Treće brigade Kopnene Vojske Srbije,general Mile Jelić,komandant bataljona inžinjerije u Prokuplju,potpukovnik Dragan Milenkov,predstavnici lokalne samouprave,predsednik Skupštine Opštine Prokuplje Radoslavom Mihajlovićem sa saradnicima,predstavnici javnog,privrednog i kulturnog života,i delegacije boračkih organizacija i udruženja.

vojska%202 vojska3

Obraćajući se inžinjercima general Jelić je naglasio da su pripadnici inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije između dva rođendana uspeli da izvrše sve pred njih postavljene zadatke.

– Pripadnici inžinjerijskih jedinica su do sada,a to će činiti i ubuduće,svojom besprekornim radom i osposobljenošću izvršavali sve poslove na teritoriji cele zemlje,rekao je Jelić.

Govoreći o istorijatu formiranja inžinjerijskih jedinica u Srbiji potpukovnik  Milenkov naglasio je da su pre 150 godina u Kraljevini Srbije,pored pešadije,artijerije i konjice,pripadnici inženjerije činile okosnicu tadašnje vojske.

– Inžinjerijske jedinice su danas tehnički opremljene i osposobljene za izvršenje svih zadataka iz svog domena. Pripadnici ovog roda uvek su izvršavali sve postavljene zadatke. Njeni pripadnici ispoljavali su izuzetnu hrabrost,odlučnost,vrhunsku osposobljenost i profesionalnost u izvršavanju dužnosti,rekao je Milenkov i naglasio da je veza između naroda i vojske oduvek bila i biće čvrsta i neraskidiva.

vojska4

Prema njegovim rečima najveća vrednost jedinica inžinjerije su njeni pripadnici koje krasi visoka profesionalnost,osposobljenost,stabilni međuljudski odnosi,solidarnost i međusobno uvažavanje.

 

Veličina slova: