Споразум о сарадњи Прокупља и Кочевја
7. октобра 2016.
Киша зауставила бербу грожђа
11. октобра 2016.
Прикажи све

Обележен Дан ослобођења Прокупља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

deveti%20oktobar1

Полагањем венаца на Споменик палим борцима у Народноослободилачком рату,обележен је Дан ослобођења Прокупља. Венце су положили представници Општине Прокупље,СУБНОР-а,Војске Србије,Топличког управног округа,Полицијске управе и многобројне борачке организације.

deveti%20oktobar2 deveti%20oktobar%204

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је 9. октобар значајан датум из историје не само нашег града,него и Србије.

deveti%20oktobar5 

– Обележавајући Дан ослобођења,ми се сећамо наших жртава,знаних и незнаних јунака који су дали своје животе и уткали их у будућност земље Србије. Памтећи  њихово јунаштво ми налазимо снагу да данас у слободи водимо своју борбу за бољи живот наше деце и будућих генерација,рекао је он и додао да је Прокупље први пут у Другом светском рату ослобођено 9. октобра 1941. године.

komplet

Он је напоменуо да је тих ратних дана,као и много пута раније,Топлица показала своје родољубље и да је храбро започета оружана борба против вишеструко надмоћнијег непријатеља.

– Топлица је током Другог светског рата за слободу дала 30 хиљада жртава и 20 народних хероја. Рат се завршио победом слободарских снага. Резултат је наша слобода,мир и наша захвалност прецима,који су најбоље знали колика је цена слободе и како је њена вредност немерљива,истакао је Пауновић.

deveti%20oktobar%206

За све учеснике прославе заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима приредио је пријем. У културном делу програма учествовао је Дечији хор Дома културе и ученици Гимназије.

Величина слова: