Otvoren konkurs za poljoprivrednike
12. septembra 2014.
Testiranje Mense u Prokuplju
16. septembra 2014.
Prikaži sve

Obeležen dan udruženja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCN5374

Povodom obeležavanja formiranja Udruženja rezervnih vojnih starešina Srbije održana je svečana sednica Udruženja vojnih starešina Prokuplja. Osim članova udruženja sednici su prisustvovali komandant Garnizona u Prokuplju potpukovnik Dragan Milenkov,predstavnici Udruženja vojnih penzionera Prokuplja,potomaka ratova od 1912. do 1920. godine,boraca ratova od 1990. godine i Udruženja penzionera Prokuplja.

Govoreći o istorijatu ove organizacije predsednik prokupačkog Udruženja rezervnih vojnih starešina Sandre Petkoski rekao je da je organizacija formirana 15. septembra 1919. godine i da je njen prvi predsednik bio legendarni komandant Druge srpske armije sa Cera vojvoda Stepa Stepanović. Prema njegovim rečima briga o porodicama palih i ranjenih boraca,kao i briga o samim borcima bio je osnovni cilj formiranja organizacije.

– Rezervne vojne starešine dale su veliki doprinos u svim ratovima srpske vojske za oslobođenje svoje zemlje od okupatora,rekao je Petkoski.

Povodom obeležavanja 95. godišnjice rada i postojanja udruženja podeljena su i priznanja. Za samopregoran,nesebičan i odgovoran rad u stvaranju i izgradnji udruženja vojnih starešina Prokuplja priznanje je dobio predsednik Sandre Petkoski. Zahvalnice su dobili Komanda Garnizona u Prokuplju,Udruženje vojnih penzionera Prokuplja,Ljubiša Blagotić,Milutin Radonjić i Miroslav Veličković. Pohvalnice su dobili Svetislav Milenković,Dubravko Cvetković,Milorad Perović,Zoran Mitić,Miroslav Milošević,Ratomir Milovanović i Sreten Bradić.

Povodom obeležavanja Dana udruženja održano je i predavanje na temu „Proboj solunskog fronta“.  

 

DSCN5378

Veličina slova: