Награђени најбољи на конкурсу „Крв живот значи“
11. маја 2017.
Богат и разноврстан програм
15. маја 2017.
Прикажи све

Обележен Међународни дан сестринства


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

m_%20skola1(1)

Медицинска школа „Др Алекса Савић“ у Прокупљу већ трећу годину за редом обележава Међународни дан сестринства,12. мај.

 У оквиру обележавања овог датума организована је акција бесплатних превентивних прегледа за грађане коју су спровели ученици  и наставници  Здравствене неге.

–  Бити медицинска сестра је јединствени позив који тражи оно најлепше у људском бићу,хуманост и преданост позиву. С обзиром да сестринство потиче  још из школе,данас заједно са ученицима  обележавамо Међународни дан сестринства  овде испред школе,где стојимао на располагању грађанима који желе да провере своје здравствено стање. Поред мерења крвног притиска и вредности шећера у крви,ту смо да са њима поразговарамо и пружимо им  корисне савете ,казала је  председник Секције здравственог васпитања,Слађана Станковић.

m_%20skola2

Међународни дан сестринства,12. мај обележава се у знак сећања на дан рођења  Флоренс Најтингејл,британске медицинске сестре,зачетнице модерног сестринства као признате професије.

 

Величина слова: