Nagrađeni najbolji na konkursu „Krv život znači“
11. maja 2017.
Bogat i raznovrstan program
15. maja 2017.
Prikaži sve

Obeležen Međunarodni dan sestrinstva


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

m_%20skola1(1)

Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju već treću godinu za redom obeležava Međunarodni dan sestrinstva,12. maj.

 U okviru obeležavanja ovog datuma organizovana je akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane koju su sproveli učenici  i nastavnici  Zdravstvene nege.

–  Biti medicinska sestra je jedinstveni poziv koji traži ono najlepše u ljudskom biću,humanost i predanost pozivu. S obzirom da sestrinstvo potiče  još iz škole,danas zajedno sa učenicima  obeležavamo Međunarodni dan sestrinstva  ovde ispred škole,gde stojimao na raspolaganju građanima koji žele da provere svoje zdravstveno stanje. Pored merenja krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi,tu smo da sa njima porazgovaramo i pružimo im  korisne savete ,kazala je  predsednik Sekcije zdravstvenog vaspitanja,Slađana Stanković.

m_%20skola2

Međunarodni dan sestrinstva,12. maj obeležava se u znak sećanja na dan rođenja  Florens Najtingejl,britanske medicinske sestre,začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

 

Veličina slova: