Девет награда за Прокупчане у Лебану
30. маја 2016.
Одржан тренинг за припаднике Цивилне заштите
1. јуна 2016.
Прикажи све

Обележен Светски дан без дуванског дима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 duvanski%20dim

Поводом обележавања Светског дана  без дуванског дима,Дома здравља  Прокупље и Медицинска школа „Др Алекса Савић“   огранизовали су акцију   мерења крвног притиска и вредности шећера у крви,која је од 9 до 11 часова спроведена у пешачкој зони  у Прокупљу.

-Секција здравственог васпитања Медицинске школе и Превентивни центар Дома здравља  данас су на услузи свим грађанима који желе да провере своје здравствено стање,провером крвног притиска и вредности шећера у крви.  Ова акција има за циљ да укаже на штетност дуванског дима по здравље,истакла је   наставник  здравствене неге Слађана Станковић и додала да су грађани веома заинтересовани за своје здравље,што потврђује и гужва испред штанда        здравствених радника и ученика.

Светски дан без дуванског дима,31. мај  обележава се с циљем да се укаже на на здравствене ризике који су повезани са употребом цигарета.

Овај дан обележава се на иницијативу Светске здравствене организације. Према подацима те организације,употреба дувана је попримила  епидемијске размере и представља једну од највећих здравствених претњи у свету.

 

 

Величина слова: