Devet nagrada za Prokupčane u Lebanu
30. maja 2016.
Održan trening za pripadnike Civilne zaštite
1. juna 2016.
Prikaži sve

Obeležen Svetski dan bez duvanskog dima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 duvanski%20dim

Povodom obeležavanja Svetskog dana  bez duvanskog dima,Doma zdravlja  Prokuplje i Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“   ogranizovali su akciju   merenja krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi,koja je od 9 do 11 časova sprovedena u pešačkoj zoni  u Prokuplju.

-Sekcija zdravstvenog vaspitanja Medicinske škole i Preventivni centar Doma zdravlja  danas su na usluzi svim građanima koji žele da provere svoje zdravstveno stanje,proverom krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi.  Ova akcija ima za cilj da ukaže na štetnost duvanskog dima po zdravlje,istakla je   nastavnik  zdravstvene nege Slađana Stanković i dodala da su građani veoma zainteresovani za svoje zdravlje,što potvrđuje i gužva ispred štanda        zdravstvenih radnika i učenika.

Svetski dan bez duvanskog dima,31. maj  obeležava se s ciljem da se ukaže na na zdravstvene rizike koji su povezani sa upotrebom cigareta.

Ovaj dan obeležava se na inicijativu Svetske zdravstvene organizacije. Prema podacima te organizacije,upotreba duvana je poprimila  epidemijske razmere i predstavlja jednu od najvećih zdravstvenih pretnji u svetu.

 

 

Veličina slova: