Новцем од представе купили телевизор
19. марта 2015.
„Прокупље из другог угла“
23. марта 2015.
Прикажи све

Обележен Светски дан оралног здравља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Под слоганом „Осмех за здрав живот“,Дом здравља Прокупље је  ове године  обележио  Светски дан оралног здравља,20. март.У обележавању овог датума традиционално учествују стоматолошке службе,школе и предшколске установе,с циљем да се укаже на значај оралног здравља и на могућност да се применом адекватних мера добро орално здравље може одржати током читавог живота.

У оквиру обележавања Светског дана оралног здравља,Дом здравља Прокупље је највише пажње посветио деци школског и претшколског узраста. Тим поводом одржана су едукативна предавања у ОШ „9.октобар“,као и низ активности посвећене значају оралног здравља.

-Циљ данашње акције је промоција оралног здравља,које је битно за здравље читавог организма.Како орално здравље у Србији,а и у свету,није на завидном нивоу,желимо да упозоримо  јавност и упутимо апел широј друштвеној заједници,да само добром превентивом можемо побољшати орално здравље ,а тиме и опште здравље становништва  ,истакла је др Драгана Лазаревић Јовановић,дечји превентивни стоматолог.

 

 

Величина слова: