Новцем од представе купили телевизор
19. марта 2015.
„Прокупље из другог угла“
23. марта 2015.
Прикажи све

Обележен Светски дан оралног здравља

Под слоганом „Осмех за здрав живот“,Дом здравља Прокупље је  ове године  обележио  Светски дан оралног здравља,20. март.У обележавању овог датума традиционално учествују стоматолошке службе,школе и предшколске установе,с циљем да се укаже на значај оралног здравља и на могућност да се применом адекватних мера добро орално здравље може одржати током читавог живота.

У оквиру обележавања Светског дана оралног здравља,Дом здравља Прокупље је највише пажње посветио деци школског и претшколског узраста. Тим поводом одржана су едукативна предавања у ОШ „9.октобар“,као и низ активности посвећене значају оралног здравља.

-Циљ данашње акције је промоција оралног здравља,које је битно за здравље читавог организма.Како орално здравље у Србији,а и у свету,није на завидном нивоу,желимо да упозоримо  јавност и упутимо апел широј друштвеној заједници,да само добром превентивом можемо побољшати орално здравље ,а тиме и опште здравље становништва  ,истакла је др Драгана Лазаревић Јовановић,дечји превентивни стоматолог.

 

 

Величина слова: