КУД „Абрашевић“ прославља Ђурђевдан
6. маја 2015.
Десет дана од 10 до 10
8. маја 2015.
Прикажи све

Обнављање пријатељских веза


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poseta%201

Општина Кочевје из Словеније била је домаћин делегацији из општине Прокупље.

Делегација,коју је предводио председник Мирољуб Пауновић,са колегама чланом већа који је задужен за пројекте и међународну економску сарадњу Александром Симоновићем и чланом већа задуженом  за културу и образовање Миланом Аранђеловићем примио је градоначелник Кочевја  др. Владимир Пребилич и председник КС Јоже Цорел.
Посета је имала за циљ обнављање пријатељских веза које је октобра 1975. године потписао тадашњи председник Месне заједнице Кочевје Алојз Хочевар и општина Прокупље. Представници обе општине сагласили су се и изразили  заједничку жељу да се поново потпише споразум а све у циљу јачања пријатељства.

      poseta%203                    poseta%204
На званичној посети Кочевју гости су  присуствовали обележавању 70-годишњице ослобођења Кочевја,састали  се са представницима Културно уметничког Друштва и члановима фолклорне групе „Предград“ из Србије,разговарали са директорима основних и средњих школа о размени и учешћу деце из обе општине у спорту и култури. Делегација из општине Прокупље обишла је спортске објекте и локални стадион.
Споразум о обнављању пријатељских веза планирано је да се потпише ове године,кад ће делегација Општине Кочевје посетити Прокупље током прославе градске славе.

 poseta%202
Величина слова: