Prijave za banje do 28.aprila
19. aprila 2016.
Evropska podrška preduzetnicama
21. aprila 2016.
Prikaži sve

Obnova gazdinstava do kraja aprila


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

registracija%20poljoprivrednika1(1)

 Obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava,koja je krenula 1.marta,traje do 30. aprila. Registracija novog gazdinstva odvija se tokom cele godine.

Savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Magdalena Todorović izjavila je da poljoprivrednici koji obnavljaju svoja gazdinstva urade to što pre.

– Dokumentaciju za obnovu gazdinstava uradio je najveći broj poljoprivrednika. Oni koji to do sada nisu uradili trebali bi to što pre da završe,izjavila je ona i dodala da su pojedini poljoprivrednici,nakon provere podataka u Upravi za trezor-filijala u Prokuplju,morali ponovo da popunjavaju određenu dokumentaciju.

Ona je naglasila  da poljoprivrednici,koji do sada nisu obnovili svoje gazdinstvo u cilju dobijanja podsticajnih sredstava,trebali da to urade što pre kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

–  Registracija novog gazdinstva može se izvršiti do kraja ove godine. Za korišćenje podsticajnih sredstava uzima se stanje od 30. septembra tekuće godine,rekla je Magdalena Todorović i dodala da je zbog toga u interesu poljoprivrednika da registruju svoje gazdinstvo do kraja septembra.

Veliku pomoć poljoprivrednicima u popuni dokumentaciji pružili su zaposleni u Odeljenju za poljoprivredu Opštine Prokuplje i Poljoprivredno stručnoj službi.   

Veličina slova: