Завршени жетвени радови
26. јула 2016.
Завршена вакцинација крупне стоке
28. јула 2016.
Прикажи све

Обука у фабрици Леони за још 250 радника


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

leoni%202_%2027_%207_

 У Компанији ЛЕОНИ у Прокупљу данас је потписан тројни уговор по којем ће 250   лица са евиденције незапослених похађати обуку за рад у овој фабрици.

Уговор је потписан између Општине Прокупље,Компаније ЛЕОНИ и Националне службе за запошљавање филијала Прокупље.

Општина Прокупље  издвојила је 6,5 милиона динара за двомесечну обуку радника,који ће након завршене обуке моћи да  наставе да раде најмање  још 6 месеци. Они који успешно савладају обуку и покажу способност за рад,имаће шансу да добију и стално запослење у овој фабрици.

leoni%203_%2027_7 

 

-Данас је веома важан дан за Општину Прокупље,јер ће потписивањем данашњег уговора  незапослена лица почети обуку и добити шансу за посао.  Тренутно је на обуци 250 радника ,до краја године биће ангажовано још 250,а до априла 2017. године,сертификат за рад у овој фабрици завршиће најмање 850 лица. Знамо да је на територији општине Прокупље веома тешка ситуација ,када је у питању запошљавање.На конститутивној Скупштини смо обећали да ћемо се борити против незапослености,ово је  један од вида  те борбе коју ћемо наставити и у наредном периоду,како би очували свако радно место и отварали нова,рекао  је председник Општине Прокупље,Александар  Симоновић.

Генерални директор Компаније ЛЕОНИ,Клеменс Сакс је овом приликом  истакао да ова Компанија шири капацетете у Србији,а оно што је најбитније за општину Прокупље је да  је  у плану  отварање  још једне фабрике   на  новој локацији,што значи запошљавање још 2-3 хиљаде радника.

 „  Изненеђен сам оптимизмом,отвореношћу и позитивном енергијом коју имају грађани Прокупља. Наш циљ је да компанија ЛЕОНИ  у Србији буде једна од најуспешнијих у свету,а са отварањем треће фабрике и запошљавањем још 3 000 радника бићемо  други по величини у свету ЛЕОНИ-ја. Пред нама су велики изазови ,али сам  с обзирон на компетентност менаџмента ,сигуран да смо на добром путу и да не постоје никакве препреке да то и реализујемо,изјавио је  директор Сакс.

Компанија ЛЕОНИ има своје производне погоне у 20 земаља широм света,у којима је запослено око 75 хиљада радника. У прокупачком погону тренутно је запослено око 1900 радника ,обуком коју је  незапосленима омогућила локална самоуправа,шансу за посао  у наредних 10 месеци добиће још 850 лица  са евиденције незапослених.

Величина слова: