Završeni žetveni radovi
26. jula 2016.
Završena vakcinacija krupne stoke
28. jula 2016.
Prikaži sve

Obuka u fabrici Leoni za još 250 radnika


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

leoni%202_%2027_%207_

 U Kompaniji LEONI u Prokuplju danas je potpisan trojni ugovor po kojem će 250   lica sa evidencije nezaposlenih pohađati obuku za rad u ovoj fabrici.

Ugovor je potpisan između Opštine Prokuplje,Kompanije LEONI i Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Prokuplje.

Opština Prokuplje  izdvojila je 6,5 miliona dinara za dvomesečnu obuku radnika,koji će nakon završene obuke moći da  nastave da rade najmanje  još 6 meseci. Oni koji uspešno savladaju obuku i pokažu sposobnost za rad,imaće šansu da dobiju i stalno zaposlenje u ovoj fabrici.

leoni%203_%2027_7 

 

-Danas je veoma važan dan za Opštinu Prokuplje,jer će potpisivanjem današnjeg ugovora  nezaposlena lica početi obuku i dobiti šansu za posao.  Trenutno je na obuci 250 radnika ,do kraja godine biće angažovano još 250,a do aprila 2017. godine,sertifikat za rad u ovoj fabrici završiće najmanje 850 lica. Znamo da je na teritoriji opštine Prokuplje veoma teška situacija ,kada je u pitanju zapošljavanje.Na konstitutivnoj Skupštini smo obećali da ćemo se boriti protiv nezaposlenosti,ovo je  jedan od vida  te borbe koju ćemo nastaviti i u narednom periodu,kako bi očuvali svako radno mesto i otvarali nova,rekao  je predsednik Opštine Prokuplje,Aleksandar  Simonović.

Generalni direktor Kompanije LEONI,Klemens Saks je ovom prilikom  istakao da ova Kompanija širi kapacetete u Srbiji,a ono što je najbitnije za opštinu Prokuplje je da  je  u planu  otvaranje  još jedne fabrike   na  novoj lokaciji,što znači zapošljavanje još 2-3 hiljade radnika.

 „  Izneneđen sam optimizmom,otvorenošću i pozitivnom energijom koju imaju građani Prokuplja. Naš cilj je da kompanija LEONI  u Srbiji bude jedna od najuspešnijih u svetu,a sa otvaranjem treće fabrike i zapošljavanjem još 3 000 radnika bićemo  drugi po veličini u svetu LEONI-ja. Pred nama su veliki izazovi ,ali sam  s obziron na kompetentnost menadžmenta ,siguran da smo na dobrom putu i da ne postoje nikakve prepreke da to i realizujemo,izjavio je  direktor Saks.

Kompanija LEONI ima svoje proizvodne pogone u 20 zemalja širom sveta,u kojima je zaposleno oko 75 hiljada radnika. U prokupačkom pogonu trenutno je zaposleno oko 1900 radnika ,obukom koju je  nezaposlenima omogućila lokalna samouprava,šansu za posao  u narednih 10 meseci dobiće još 850 lica  sa evidencije nezaposlenih.

Veličina slova: