Места за позориште
28. марта 2017.
Пројекти за квалитетнији живот Рома
30. марта 2017.
Прикажи све

Одбојкаши на финалном турниру

jelena%20vukovic%20dom%20ucenika

Корисници Дома ученика средњих школа у Прокупљу учествовали су на спортским Регионалним сусретима ученичких домова који су одржани у Књажевцу. Поред прокупачких,на овим сусретима учествовали су средњошколци из Ниша,Алексинца,Зајечара,Бора,Врања,Лесковца,Бабушнице,Сурдулице и других градова југоисточне Србије.

– Спортска такмичења у мушкој и женској конкуренцији одржана су у стрељаштву,одбојци,малом фудбалу,стоном тенису и шаху. Најбоље резултате остварила је мушка одбојкашка екипа која је заузела прво место и квалификовала се за Републичко такмичење ученичких домова које ће се одржати 22. априла на Златибору,рекао је професор физичке културе Миладин Радоић и додао да је задовољан учешћем прокупачких средњошколаца на овим спортским сусретима.

dom%20ucenika%20odbojkA

Директорка Дома ученика Јелена Вуковић захвалила се многим спортским клубовима који су учествовали у припреми ученика за ове сусрете.

– Тренери Стонотениског клуба,Одбојкашког клуба МОК Топличанин,фудбалских клубова у малом фудбалу Прокупље и Долапи запослени у ОШ Ратко Павловић Ћићко дали су велики допринос у припремама екипа за такмичење. Осим спортских сусрета,средњошколци су склопили нова пријатељства и дружили се са вршњацима из других градова,изјавила је Вуковић истакавши да је од оснивања установе 1953. године ово први пут да мушка одбојкашка екипа на регионалном такмичењу освоји прво место.

DOM%20UCENIKA%20ODBOJKA2

Да за ученике,васпитаче и стручне сараднике нема одмора говори чињеница да ће наредног викенда учествовати на такмичењу из класичне и модерне музике,фолклора,модерног плеса,израде ручних и ликовних радова и других културних дисциплина у Нишу.

– Осим школских активности у Дому се велика пажња поклања и ваннаставним активностима. То је и разлог зашто корисници на многим републичким и регионалним такмичењима остварују добре резултате,напоменула је директорка.      

Величина слова: