Спортски викенд
11. маја 2015.
Сјајни резултати шахиста
13. маја 2015.
Прикажи све

Одлична сарадња Црвеног крста и прокупачких школа

crveni%20krst%20muzej  crveni%20krst%20muzej1

Општинска организација Црвеног крста Прокупље доделила је награде деци из прокупачких основних и средњих школа,која су учествовала на литерарним и ликовним конкурсима,које је ова организација расписала поводом Недеље Црвеног крста.

Ове године већи број радова стигао је за ликовни конкурс. Наградили смо децу у две категорије од првог до четвртог разреда и од петог до осмог. Имамо одличну сарадњу са свим прокупачким школама,те смо из тих разлога решили да наградимо и директоре који сарађују са Црвеним крстом,али и наставнике,који подстичу децу на креативан рад,рекла је секретар Црвеног крста у Прокупљу Душица Динић.

Најбољи ликовни рад међу децом од првог до четвртог разреда насликала је Јана Вулић из Основне школе „Милић Ракић Мирко“,другопласирани је Михајло Јосифовић из исте школе,а трећепласирана Емилија Ристић из школе „Никодије Стојановић Татко“. Међу старијим ученицима за најлепше насликан рад проглашен је рад Катарине Николић,другопласирани је Милице Павловић,а трећепласирани рад је Емилије Томашевић. Све три су из Основне школе „Никодије Стојановић Татко“.

На овом конкурсу међу старијим ученицима најбоље у литерарном стваралаштву биле су првопласирана Ана Стевановић и другопласирана Катарина Стојановић из Основне школе „Милић Ракић Мирко“,док је треће место припало Сари Асановић из Основне школе „Свети Сава“. У млађем узрасту најлепше су писали Маша Спасић из школе „Татко“,Немања Бабић из „9. октобра“ и Емилија Радисављевић из школе „Мирко“.

Овом приликом секретар Општинске организације Црвеног крста у Прокупљу Душица Динић је најавила да ће сутра,у 12 часова у просторијама ове организације бити организован пријем за све волонтере.

 

– Њих двадесетак истакнутих и млађих и старијих биће награђени књигама,а у петак ћемо посетити породилиште и свој деци која су рођена у Недељи Црвеног крста поклонићемо хигијенске пакете и беби одећу,коју смо овај пут сами обезбедили,без помоћи Црвеног крста Србије,подвукла је Динић.     

Величина слова: